3/22/2018

Happy FriYAY & CafeFin

Pěknou neděli všem!


Dnes vám přiblížím kousek mého pátečního dne, kdy jsem se stala na jeden den "kavárenským povalečem" a zašla si jako pravá bloggerka na snídani do kavárny. Vtipné je, že kafe nepiji (asi jsem se k němu ještě nepropila), a proto bych se nazvala spíš jako "kavárenský žrout".            Už dlouho jsem plánovala zajít do CafeFin, ale ještě k tomu nebyla příležitost - přítel se vymlouval na počasí (chodíme jen pokud je pěkně) a kamarádky neměly čas (sama nikam nechodím - v tomhle jsem introvert). Proto jsem napsala úžasné Nikolce, kterou už dlouho sleduji na instagramu. Byla jsem    ráda, že mi řekla ano, a my se mohly konečně sejít! Strašně ráda sleduji pozitivní lidi, je to pro mě velká inspirace a trochu i výzva. Výzva proto, že se nemůžu za pozitivního člověka označit a chtěla bych to změnit. Moje "selflove" není zrovna 100% a možná je to ten důvod, proč o všem pochybuji a hodně váhám. Nakonec mě ale Nikol nabila energií a já zas přemýšlela o něčem úplně jiném. 


CafeFin je nádherná kavárnička na náměstí Jiřího z Poděbrad, kde je příjemná atmosféra a hlavně obsluha je na jedničku. Slečny se     usmívaly, byly příjemné a vstřícné. Po kavárně jsme se přesunuly asi 3krát. U tohoto okna bylo nejlepší světlo na fotky - haha, život blogerek. Pro fotku cokoliv, že? Pokud mě sledujete na instagramu tak víte, že nežiji zdravým životním stylem - myslím tím zdravým jídlem a cvičením. Jídlo naprosto miluju a rozhodně se nechci v ničem omezovat. Proto    jím to, na co mám chuť. Ať už to jsou burgery nebo tatarák a nebo taky musli s freshem a banán. V pátek jsem si dala Cháo s tropickým ovocem a ananasový fresh. Kaše byla naprosto famózní. Banán, jablko, ananas, a další ovoce jsem spořádala asi za půl hodiny, a víc se do mě nevešlo. Uf, vážně ne. Porce byla šíleně velká - i Nikol snědla jen půl chleba (měla avo pomazánku s vejci a rajčátky, a taky to vypadalo nádherně). Je pravda, že snad všechna jídla vypadala nádherně a chutnala ještě lépe. Navíc interiér byl nádherný, každá židlička jiná, starší stoly, pití v baňkách, prostě krásná kavárna každým coulem. 

Jelikož snad celý pátek pršelo, vydaly jsme se ještě podívat na trhy na Jiřáku, kde bylo plno stánků. Tam jsme si nakoupily kočičky, které jsem si už ozdobila velikonoční tématikou. Jsem blázen do kytek, a vždy utrácím jak šílená každý měsíc. Nedávno jsem si kupovala dva svazky narcisů, takže mám doma 50 kusů narcisek, které mi nádherně kvetou, a skoro se mi nevešly do největší vázy, kterou doma mám. Proto jsem žádné tulipánky domů nekoupila, a jen jsem okukovala. Je pravda, že nejsem žádný florista, a většinou všechno zalévá přítel, ale já jsem zase ta, která vždy vše nakoupí a vyzdobí. Musím ale uznat, že tulipány byly nádherné (svazek za 160,-), ty barvy! A protože jsme s Nikol tak trochu ujeté shopaholičky, nakonec jsme ještě skončily v Pepcu, kde jsme se byly porozhlédnout po dekoracích právě na Velikonoce. 




Abych všechno shrnula - jsem ráda, že mám kolem sebe tolik inspirativních lidí. Určitě se jimi obklopujte i vy, a nechte odejít ty, co z vás jen vysávají energii a plní vás negativitou. Ještě jednou bych chtěla Nikolce poděkovat za krásný den a skvělou snídani, u které jsme strávily přes 3 hodiny. A ačkoliv instagram přináší někdy negativní věci (hádky, pomluvy,...), tohle je jedna z těch pozitivních - poznávání nových lidí. Můžete občas narazit na blbce (jako já, ale už jsem si zvykla že ne všechno je růžové) a taky si můžete najít kamarádku, která má stejné zájmy a povídáte si jak když se znáte 100 let. 

3 komentáře:

  1. Kavárenský žrout :D:D:D TO JSME DVĚ! A Cafefin milujuuu <3

    OdpovědětVymazat
  2. Ty tulipány jsou boží :O :D a ta kavárna vypadá skvěle a tobě to moc sluší :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jé tulipány mi připomněli Holandsko :) Dříve jsem chodila na kafe, ale dala jsem si čaj :D Každopádně je super mít kolem sebe pozitivní lidi ♥

    OdpovědětVymazat

Díky za vaše komentáře!