2/26/2016

DIY - čokoládové bonbóny


Ahoj všichni!

Protože mám dnes narozeniny, udělala jsem pro Vás malou DIY. Jak jste si už mohli, přečíst název, bude se jednat o čokoládové bonbóny. Doufám, že se mi povede postup dobře popsat, a že si vy zkusíte domácí čokoládkové bonbóny udělat.

BUDETE POTŘEBOVAT

1) čokoláda na vaření
2) formičky na bonbóny (IKEA)
3) zdobící potřeby (kokos, kuličky, ...)

ČÁST PRVNÍ - příprava
Důležitou věcí pro naší DIY jsou formičky. Pokud doma žádné nemáte, můžete si je pořídit v Ikee jako já za necelých 40,-, pokud si dobře pamatuji, v Tescome (kde stojí o něco více), a nebo je určitě seženete v domácích potřebách. Další věcí jsou ozdoby, se kterými jsem nešetřila. Vybrala jsem si kokos a barevné "tyčinky". (Pokudvíte, jak se to jmenuje, tak mi to napište do komentáře, protože já na to nepřišla! :D)





 ČÁST DRUHÁ - plnění
Čokolády necháme rozpustit ve vroucí vodě, a máme dvě možnosti, jak budeme formičky plnit. První možností je, že budeme pomalu do každé jednotlivé dírky vymačkávat čokoládu. Další možností je, nalít prostě čokolády jen tak a škrabkou, kterou jsem měla v balení u formiček. Jak můžete podle fotky posoudit, první možnost vypadá lépe, a hlavně čistěji. Po vyplnění formičky jsem nechala čokoládu vychladnout, a po hodině je strčila do lednice. Cca po 2 - 3 hodinách čokoláda ztuhne, a bonbóny můžete vyndat. 

ČÁST TŘETÍ - můžeme jíst
Konečně! Cca po 2 - 3 hodinách čokoláda ztuhne, a bonbóny můžete vyndat. Čokoládové bonbóny dáme do misky, a můžeme je dát na stůl, nebo je dát do sáčku, a šetřit si je.




Doufám, že se Vám DIY líbila, a pokud ji budete zkoušet, tak napište, jak jste dopadli! :)
Jak jsem psala, dnes mám narozeniny, a proto se můžete těšit na nějaké články o narozeninách :)
Zuzka!

12 komentářů:

  1. Vypadá to nádherně. Jinak...Taky netuším, jak se říká těm "barevným tyčinkám", asi nijak :D
    Catherine Ribbon

    OdpovědětVymazat
  2. wooow aký nápad :) u nás sa to volá Cukrové tyčinky, ja som si to niekedy kúpila a jedla samotné :D
    Drew's Beauty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já je nakonec také jedla samotné! :D děkuji za komentář! :)

      Vymazat
  3. WOW :O tento nápad je naozaj skvelý, určite ho niekedy vyskúšam☺
    Bibiána Navrátil's blog

    OdpovědětVymazat
  4. Je to jednoduché, pekné a chutné...čo viac si človek môže priať ? Kika - Blog for smile

    OdpovědětVymazat
  5. Já už "pralinky" zkoušela taky, akorát teda s tmavou čokoládou a chilly s pomerančem.. no, řekněme, že to tvoje dopadlo líp :D mě to totiž nedalo, a přilila jsem trochu víc smetany než jsem asi měla + jsem měla hořkou čokoládu, kterou nesnáším, takže když jsem ochutnávala, měla jsem tendenci stále přidávat cukr... nakonec nepomohl ani den v mrazáku, PRALINKY byly furt v polotekutym stádiu :D no fuj prostě.. ale tohle se mi líbí, je fakt, že asi čokoláda na vaření bude lepší nápad! :D
    A mimochodem, my tomu říkáme cukrová "Hovínka", ale myslím, že je to "odborně" něco jako ozdobné sypání :)
    Mau z blogu www.thatreaderscorner.blogspot.cz :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tvym pribehem jsi me opravdu rozesmala :D!! Hovinka jsou opravdu vtipna :D díky za komentář! :)

      Vymazat

Díky za vaše komentáře!