8/04/2016

Grévin event s Tomášem Baťou

Hezkou středu všem!

V dnešním článku bych se Vám chtěla zmínit o "fashion senzaci", která otřásla světem.
Narodila se před 140 lety, a my ji kupujeme dodnes. Ptáte se o co se jedná? Jedná se o Tomáše Baťu. Včera jsem měla tu možnost se setkat právě s panem Baťou, dozvědět se něco o jeho době a popovídat si s jeho učedníkem. Vy tu možnost máte taky, a to v Grévinu v Praze, kam přestěhoval svou kancelář. 

s ředitelem nadace, Pavlem Velevou
Otevření výstavy bylo pořádané ve zmiňovaném Grévinu, kam byli pozvané známé osobnosti, mezi které patřila herečka Regina Řandová, nebo také stylista a vizážista Kája Pavlíček. Otevření vypuklo v 15:59, na úvod jsme si poslechli ředitele nadace Tomáše Baťi - Pavla Veleva, který je velmi příjemný, milý a hlavně je to člověk, který ví o Baťovi mnoho, a dokáže o něm povídat hodiny. S blogerkou Verčou, jsme stihly nafotit plno fotek jak s voskovým Tomášem Baťou, tak i s jeho reklamními plakáty a mohly jsme si vyzkoušet sestavit botu (nebylo to nic lehkého, opravdu).
s voskovým Baťou




Baťova kancelář ve Zlíně











V Grévinu jsem byla zatím poprvé, a celé otevření Baťovi výstavy bylo fajn. Všem vřele doporučuji navštívit Grévin a hlavně Baťu, o kterém se dozvíte opravdu mnoho zajímavých informací.


"Je statisticky dokázáno, že v B. rozvojové době bylo nejmenší procento deformace nohou ve Zlínském kraji." uvedla MUDr. Marie Součková

Dostali jsme upomínkové předměty na Grévin plus ještě propagační letáčky s Tomášem Baťou, kde byla baťovská hesla, projevy a úvahy.

"Kdo si důvěřuje, umí žít." - "Co chceš - můžeš." - "Nadšená žena, úspěšný muž." - "Výmluvou práci neuděláš." - "Výsledky jsou obrazem myšlení." - "Dnes fantazie, zítra skutečnost."

S Verčou jsme se nakonec vydaly omrknout další voskové figuríny. Bylo zde opravdu mnoho povedených figurín (Helena Vondráčková je opravdu jako živá) a hlavně plno skvělých rekvizit, které dělaly místo ještě autentičtější.
reklamní plakáty Tomáše Baťi

 Touto poslední fotkou bych Vás chtěla pozvat do Grévinu, kde uvidíte plno zajímavých známých osobností, setkáte se s Tomášem Baťou, který tam nebude věčně, a proto šup tam!

BAŤOVSKÁ SOUTĚŽ

"Po celou dobu roadshow je vyhlášena také soutěž o nejzajímavější fotografii z kanceláře Tomáše Baťi. Více informací se objeví na webu muzea a na sociálních sítích."


Pokud jste už byli v Grévinu, napište mi, co se Vám nejvíce líbilo, nebo naopak, a zda víte něco o Tomáši Baťovi! :) 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Díky za vaše komentáře!