1/31/2016

HOME TOUR & IKEA haul


Ahoj všichni!

Je tu poslední den v měsíci, a proto jsem se rozhodla pro poslední článek v lednu. Jelikož jsem na začátku ledna psala na téma home decor, mohli jste vidět už pár věcí. Já jsem se inspirovala u několika blogerek, které točily "room tour", a proto jsem se rozhodla, že udělám "home tour".


Jako každá holka (skoro každá) miluji nakupování. Protože jsme si vybrali byt, který byl bez nábytku, museli jsme nakupovat, a to ve velkém. Snad všechen nábytek, který u nás v bytě máme, jsme kupovali v IKEE, a také nám ho dovezli. Vždy se těším, až budu něco sestavovat a montovat, a proto byl pro mě červen 2015 zlomovým. Stěhovala jsem se pryč od rodičů do svého a nového, a proto, že už to je přes půl roku, co "bydlíme", bych Vám chtěla ukázat, jak jsme si nový byt zařídili, a jaký nábytek, a dekorace jsme zvolili. Na fotkách Vám chci ukázat hlavní nábytek, a do odkazů Vám přidám další nábytek.


 První věcí, kterou jsme dlouho vybírali byla sedačka. Dlouho jsme se nemohli dohodnout, kterou si vybereme, protože jsme trošku omezení místem. Proto nám na výběr zůstaly pouze dvě sedačky, a ta, kterou doma máme (FRIHETEN - skiftebo tmavě šedá za 9490,-) byla kvalitnější, vybrali jsme tu. Nechtěli jsme také, aby byla sedačka hned špinavá, a proto jsme si koupili dva šedé plédy (GURLI -  249,-/ks), které jsme dali na sedadla. K sedačce patří tři polštáře, má úložný prostor, kde máme polštáře a deku navíc pro návštěvu a tudíž je i rozkládací. Pokud se poohlížíte po sedačce, tuhle můžu vřele doporučit. Pokud už u nás někdo byl na návštěvě, tak ví, že jsme měli dříve velký konferenční stůl. Nakonec jsme se ale shodli na tom, že zabírá hodně místa, a pořídíme si menší. Vybrali jsme si proto tento úzký konferenční stolek (LACK - 299,-), který se do našeho obýváku podle mého hodí, a nezabírá tolik místa. Hned naproti pohovce máme televizní stolek (KALLAX - 999,-) se dvěmi skříňkami (KALLAX - 250,-/1ks) a televizí.


Jak už o mně asi všichni víte, miluji dekorace. A protože jsem byla před necelým týdnem v Ikee na Zličíně, tak jsem neodolala a koupila pár dalších "potřebných" věcí do bytu. Protože jsem už dlouho pokukovala po nějaké podložce pod svíčku, a svého odkládacího pultíku na doplňky v ložnici jsem se nechtěla vzdát, našla jsem tam skvělou věc, a to tuto podložku (IDEAL - 129,-), kam se mi vejde 9 čajových svíček, které mám z F&F s vůní šeříku. Ačkoliv nejsem žádná pěstitelka kytek, a doma máme jen 3, rozhodla jsem se rozšířit si sbírku a koupila jsem si narcisku (NARCISUS - 29,-). Jak jste si asi mohli všimnout, mám ráda bílou, a proto ladím nábytek a dekorace do bílé. Proto jsem vybrala jak jinak než bílý květináček (KARDEMUMMA - 49,-), v menším provedení.






Dalším koutkem v našem bytě, který chci ukázat se týká stolování. Ačkoliv máme byt opravdu malý, dokázali jsme vmáčknout do obýváku/kuchyně i stůl (MELLTORP - 699,-) s židlemi (ADDE - 299,-/ks). I když je stůl pro čtyři, myslím, že jsem ráda, že se na stůl vejdeme dva (haha). A zase jak jinak než všechno v bílé barvě. Stůl i židle se snadno čistí, a na stole mám další kytku. Kupovala jsem ji na Italské v květinářství.



Z našeho obývák/kuchyně se přesouváme do ložnice, kde máme jeden ze dvou úložných prostorů na oblečení. Je to tato dvoudílná komoda (MALM - 3690,-). Naším druhým úložným prostorem je skříň (BRIMNES - 3490,-). Líbila se nám především proto, že měla na jedné z dveří zrcadlo. Pravá strana jsou poličky a levá na bundy apod. Na pravé straně najdete zrcadlo (STAVE - 999,-). Kytky na komodě jsme kupovali už cca před rokem, také v Ikee. Posledními dvěma dekoracemi jsou váza (REKTANGEL - 99,-) a sušenou kytici (SMYCKA - 99,-). Ačkoliv to vypadá jako bych někde natrhala suché větve, ve skutečnosti to vypadá hezky, a jako dekorace se to hodí.





Jak už jsem v minulém příspěvku o home decoru psala, z našeho konferenčního stolku z obýváku jsem si udělala svůj odkládací a kosmetický stolek u postele. Jelikož jsem dlouho neměla kam si dávat krémy, voňavky a další kosmetiku, byla jsem šťastná, že něco takového mám. V příspěvku jste se mohli dočíst jak o odkládací podložce na doplňky (SKURAR - 99,-) a květináčku (SKURAR - 49,-) na kosmetiku , tak i o krabicích (HABOL - 49,-/2ks a PINGLA - 79,-/2ks) na skladování kosmetiky a dalších věcí. Vedle postele máme stojací lampu (HOLMO - 249,-), kterou můžu doporučit. Svítí opravdu skvěle.



Protože jsme měli plno fotek, a nevěděli jsme co s nimi, tak jsme nakonec vymysleli tohle. Protože jsem nechtěla, aby jsme měli fotky někde založené, tak jsme se rozhodli si je přidělat nad postel. Podle mě je to skvělá dekorace, a je na nás, jak si je dáme a nejsme nijak omezeni. Černé rámečky (NITTJA - 49,-/2ks).
Další věcí hned pod fotkami máme postel jak jinak než v bílém provedení. Vybrali jsme si dvoulůžko (TRYSIL - 5790,-) ve velikosti 160x200. A pokud můžu poradit, připlaťte si za matraci (MALVIK - 5490,-), protože Vám nepomůžou ani dobré lamelové rošty (LONSET - 900,-/1ks).





To je dnes vše. Já doufám, že se Vám dnešní, poměrně dlouhý článek líbil, a můžete se v blízké době těšit na další! Zuzka.



13 komentářů:

  1. Máš krásný blog! ☺ A super vkus! ☺

    www.fitnessazdravi.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Klárko, dalo nám to zabrat! Tvůj blog je super, a hlavně inspirující! Já sama jsem hrozně líná.. :D

      Vymazat
  2. Ach, kdyby se peníze Trhaly na stromech, patrně bych vykoupila Ikeu. :D mají strašně pěkný nábytek. Koutek s gaučem se ti moc povedl! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdyby se ty peníze opravdu daly trhat, tak by se mi to líbilo :D ikea je skvělá a musím uznat, že jsem s ní nikdy neměla problém :) díky za komentář! :)

      Vymazat
  3. Ikeu miluji, a zařídili jste si to opravdu fajn! Těším se na další článek! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Hah, hneď ten nadpis alebo teda prvá fotka je úplne trefná! My sme boli cez víkend v Bratislave a nemohli sme si dovoliť vynechať Ikeu. Ja by som ešte k tomu dodala: "2 seconds in Ikea and your wallet is empty."

    Nech sa vám býva dobre!♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha, to jsi mě pobavila! :D ... Ikea se vynechat nedá. Děkujeme! :)

      Vymazat
  5. Je to hezký článek.Miluju ikeu a doplňky.Moc hezké.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! Miluju je i já, a vždy tam nechám plno peněz :( :D.

      Vymazat
  6. Ahoj, jak jsi spokojená s postelí Trysil? Vrže x nevrže? Doporučila by si ji někomu jinému?
    Díky za odpověď. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, s postelí spokojená jsem. Myslím, že rám není důležitý tolik jako rošty a matrace. Ale rám je super, a postel nám po roce nevrže, takže za mě musím říct super :).

      Vymazat
  7. Máte to pěkné, ale můj styl to není. My jsme se s naším domem vrátili o kus zpátky. V obýváku máme vyspárovanou cihlovou zeď a komín a máme to doplněné rustikálním nábytkem . O tom, jak to chci mít doma zařízené, jsem měla jasnou představu už dlouho a jsem ráda, že jsme se na tom s manželem shodli :-) .

    OdpovědětVymazat

Díky za vaše komentáře!